Sağlık Bilişim Dünyasının Liderleri İstanbul’da Buluşuyor
18 Kasım 2021

hımms.png

Türkiye’nin en büyük sağlık bilişim etkinliği olan HIMSS’19 Eurasia Fuarı 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Sağlıkta dijital dönüşümdeki başarısı ile uluslararası alanda marka değerini yükselten Türkiye, çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, HIMSS ’19 Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı’na 65 ülkeden Sağlık Bakanlarını ve üst düzey yetkilileri davet etti.

Sağlık Bakanı Koca, davetinde Türkiye’nin sağlıkta dijital dönüşüm başarısı ve tecrübesi ile kendi vatandaşlarına daha kaliteli sağlık hizmeti sunarken bölge ülkelere de öncülük edeceğini söyledi. Bu başarısıyla Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyeli ile sağlık bilgi ve endüstrisi ihracat kapasitesinin de katlanarak artacağını ifade eden Bakan Koca, “Böylelikle ekonomik hedeflerimize daha çabuk ulaşacağız” dedi.

Sağlık alanında dünyanın örnek aldığı başarılara imza atan Türkiye, sağlıkta dijitalleşme konusunda kat ettiği mesafe ile gelişmiş Batı ülkeleri arasından sıyrılarak Avrupa lideri olmayı başardı. Bu yıl itibari ile HIMSS EMRAM derecelendirmelerinde Türkiye, 2 hastane Seviye 7 ve 164 hastane Seviye 6 olmak üzere toplamda 166 kağıtsız hastane ile tüm Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

HIMSS EMRAM ölçeği, sağlık tesislerinde dijitalleşme sürecini ve seviyesini uluslararası standartlarda ölçerek akredite ediyor. HIMSS ile yapılan protokol kapsamında hastanelerde tüm işlemlerin dijital ortama taşınarak hastanelerin kağıttan arındırılması, tanı ve tedavi hizmetlerine hız ve kalite kazandırılması sağlanıyor. Bu model ile hastaneler 1 ile 7 arasında derecelendirilerek dijital sürecini altıncı ve yedinci seviyeye kadar tamamlamış hastaneler belgelendiriliyor.