8-14 Nisan Kalp Sağlığı Haftası
09 Nisan 2018

Kalp sağlığını sağlıksız beslenme, stres, hareketsiz yaşam, sigara ve yoğun fiziksel aktivite etkiliyor.
• Yağ kullanımı az olmalı
• Kızartma türü gıdalar tüketilmemeli
• Hamur işi, fast food türü gıdalar tüketilmemeli
• Kırmızı et çok az ve yağsız tüketilmeli. Tavuk ve hindi eti tercih edilmeli, tavuğun derisi yenmemeli. Haftada iki kez az yağlı balıklar yenilmeli ve Balık dışında başka deniz ürünü tüketilmemeli
• Günde en fazla 1,5 çay kaşığı tuz kullanılmalı
• Margarin yerine tereyağı kullanılmalı
• Yağ yakılarak yemek pişirilmemeli tüm malzemeler bir araya konularak pişirilmeli
• Yarım yağlı süt tüketilmeli
• Haftada 2-3 kez haşlama şeklinde yumurta tüketilebilir.
• Meyve ve sebzelerin kalori miktarlarına dikkat edilerek ölçülü tüketilmeli
Omega 3 yağ asitlerinin kalp ve damar sağlığı üzerinde çok olumlu.
Balıklardan somon ve sardalya Omega 3 açısından zengin. Ceviz, fındık, badem, ıspanak, brokoli, marul, semizotu gibi yeşil yapraklı sebzeler, keten tohumu, soya yağı tüketimi öneriliyor.